Imprimă această pagină
Marți, 08 Ianuarie 2013 10:33

INFORMARE DE PRESĂ

În data de 19 ianuarie 2013, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, va participa la Expoziţia Internaţională pentru Industrie Alimentară, Agricultură şi Horticultură „SĂPTĂMÂNA VERDE” care se va desfăşura la Berlin în perioada 18-27 ianuarie 2013.

Cu ocazia acestei expoziţii ministrul Agriculturii va avea şi o întâlnire cu miniştrii agriculturii din ţările participante la evenimentul de la Berlin. În cadrul întâlnirii miniştri vor discuta despre “Investiţiile responsabile în economia agrară şi alimentară – factor cheie pentru economia alimentară şi dezvoltarea agricolă”. Vor fi analizate şi aspectele legate de modalitatea în care investiţiile private şi publice pot contribui la dezvoltarea sectorului agricol şi alimentar mondial.

Anul acesta România beneficiază de un pavilion de 158 m.p. în care va fi prezentată o gamă largă de produse: miere, produse procesate din carne, produse lactate, vin, pălincă, produse de patiserie, etc.

***

România a participat zece ani la rând la „SĂPTĂMÂNA VERDE” de la Berlin, iar în anul 2012 a avut statutul de „ţara parteneră”, beneficiind de un pavilion naţional de 1000 m.p.

* Jurnaliştii interesaţi pot participa la „Saptamana Verde” de la Berlin. Din păcate MADR nu poate suporta costurile acestora legate de transport şi cazare, neavand prinsă în proiecţia bugetară pe anul acesta suportarea acestor cheltuieli.

PROGRAMUL DOMNULUI MINISTRU DANIEL CONSTANTIN
- Expoziţia Internaţională Săptămâna Verde 2013, Berlin-

Sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Orele 10.00 - 12. 00 - Întâlnirea miniştrilor agriculturii
Tema: “ Investiţiile responsabile în economia agrară şi alimentară – factor cheie pentru economia alimentară şi dezvoltarea agricolă”
Locaţia: Centrul Internaţional de Conferinţe (Sala 2)

Orele 14.00 - 18. 00 - Întâlnirea miniştrilor agriculturii
Tema: “ Investiţiile responsabile în economia agrară şi alimentară – factor cheie pentru economia alimentară şi dezvoltarea agricolă”
Locaţia: Ministerul Afacerilor Externe

*Reprezentanţii mass-media nu vor avea acces în sală, la aceste întâlniri.