Imprimă această pagină
Luni, 22 Mai 2017 09:31

COMUNICAT DE PRESĂ

În data de 19 mai 2017 s-a desfășurat la Chișinău cea de-a patra sesiune a Comisiei interguvernamentale Republica Moldova-România pentru integrare europeană.

Agenda sesiunii a inclus o evaluare a stadiului cooperării bilaterale în sectoarele majore pentru susţinerea integrării europene a Republicii Moldova, precum și propunerile de proiecte concrete de cooperare pentru anul în curs, cu scopul consolidării cooperării sectoriale și aprofundării cooperării în baza înțelegerilor convenite la ședința comună a Guvernelor celor două state din 23 martie 2017.

Din partea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale la această sesiune a Comisiei interguvernamentale Republica Moldova-România pentru integrare europeană a participat Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu.

În cadrul reuniunii sectoriale, Daniel Dumitru Botănoiu s-a întâlnit cu Iurie Uşurelu, viceministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare din Republica Moldova.

Acțiunile viitoare în sectorul agricol sunt concentrate pe colaborarea în domeniul combaterii căderilor de grindina, irigațiilor, fondurilor mutuale şi de garantare, aspecte fitosanitare precum şi cercetare-inovare.