Vineri, 12 Mai 2017 19:10

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a dat startul campaniei de irigat pentru anul 2017

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a dat startul campaniei de irigat pentru anul 2017 la amenajarea de irigații Pietroiu-Ștefan cel Mare, din județul Ialomița.

Actiunea s-a desfasurat vineri, 12 mai 2017, in prezenta presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea.

Cu aceasta ocazie, oficialii MADR au anuntat ca Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) va furniza apa gratuit la stațiile de punere sub presiune, iar costurile se vor ridica la 90 de milioane de lei, fiind suportate de la bugetul de stat.

Totodata, ministrul Petre Daea a precizat că în primă etapă a programului de reabilitare a infrastructurii pentru irigații vor fi reabilitate 1,3 milioane hectare, iar lucrările vor începe pentru 40 de amenajări, unde există Organizații ale utilizatorilor de apă pentru irigații (OUAI).

De asemenea, delegatia s-a deplasat la Staţia de Punere sub Presiune -SPP- OUAI Movila din judeţul Ialomiţa, reabilitată prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013.

In cadrul evenimentului, ministrul Petre Daea, impreuna cu presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea au prezentat participantilor roșiile românești produse prin Programul de Sprijin pentru Tomate cultivate în spații protejate, oferindu-le spre degustare.

Facem precizarea ca producatorii români au scos pe piață în această perioadă 216 tone de tomate iar in perioada urmatoare cantitatea de rosii ce va fi livrata pe piata din Romania va creste, avand în vedere numărul de beneficiari ai Programului.

In cadrul evenimentului de astazi a fost inclusa şi vizitarea unei sole cultivată cu grâu unde funcţionează un sistem modern de irigat.